Harrie Janssen Lok. Praktijk voor gezinsbegeleiding Over Harrie

Wat zijn mijn kwaliteiten/werkervaring?
Door mijn inlevingsvermogen ben ik in staat om goed aan te sluiten bij de waarden en normen van jullie gezin. Hierbij is voor mij respect voor de eigenheid van het gezin van groot belang. Tijdens de huisbezoeken zal ik helder en duidelijk communiceren over wat ik waarneem in jullie gezin. Mijn aandacht gaat vooral uit naar wat goed gaat. Ik werk met de sterke punten van de gezinsleden en versterk deze. Hierdoor begrijpen jullie elkaar beter en zal de communicatie soepeler verlopen. Zo kan jullie vertrouwen in het opvoeden van je kind(eren) weer groeien. Mijn aanpak is oplossingsgericht en ik stel me als doel jullie te leren je eigen problemen op te lossen.

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:
2001: HBO SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening).
2007: Post HBO IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding).

Sinds 1986 heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen bij o.a. een schippersinternaat, een internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen en een kinderdagverblijf. Vanaf 2001 werk ik als gezinsbegeleider voor een organisatie die kinderen en volwassenen met een beperking ondersteunt.

Naast mijn praktijk voor gezinsbegeleiding, bied ik ook vanuit mijn visie, individuele begeleiding voor persoonlijke ontwikkeling.

___________________________________________________
Reactie van een moeder:

Wat goed werkte was de ongedwongen sfeer waarin de gesprekken plaatsvonden. Ruimte en respect voor iedereen, ouder en kind.

Gouden tips waren voor mij:
Je behulpzaam en ondersteunend opstellen ( ipv geirriteerd en directief) op het moment dat de kinderen onder elkaar ruziëen of als er iemand niet wil luisteren (dus in een stressvolle situatie), maakt dat de kinderen op andere momenten des te liever met je willen samenwerken. En dat is echt zo! Er zijn nu momenten dat ze zelf aanbieden te helpen met afwassen bijvoorbeeld. En, veel belangrijker, ze kruipen tegen me aan op de bank en kletsen over wat ze bezighoudt.

Andere gouden tip was niet meteen of alleen je richten op praktische afspraken maar vooral eerst investeren in de manier waarop we communiceren als gezin. 'Geen zeurgedrag' en 'naar elkaar luisteren' zijn nu de twee voornaamste afspraken bij ons thuis. En daar wordt iedereen meteen vrolijk van!